Blogg

Förstör inte dina barns hälsa!


skrivet den 04 aug av Ussi, klockan:11:37

Hur kan vi föräldrar vara så urbotat dumma så att vi fortsätter att pumpa i våra barn en massa socker, särskilt när vi vet att det är som en tidsinställd bomb! Läste ytterligare en artikel om anledningar att INTE konsumera läsk och det är skrämmande hur mycket skit det ryms i en 33 cl läskburk. 

Diabetes typ 2 - Att dricka en läsk om dagen ökar risken att drabbas av diabetes typ 2 med hela 67 procent.
Förkortat liv - Fosfater och fosforsyra är tillsatta för att förlänga läskens hållbarhet – men snabbar på vår egen åldringsprocess och kan därför förkorta våra liv!
Blodpropp - En läsk om dagen kan öka halten av triglycerider i blodet med hela 30 procent. Det skadliga blodfettet kan bidra till åderförfettning och öka risken för att blodproppar bildas.
Känsliga tänder - Fosfor- och citronsyra mjukar upp och sliter på emaljen och kan ge bestående frätskador på tänderna, vilket kan göra dem båda gulare och känsligare.
Depression - Den som regelbundet dricker light-läsk med sötningsmedlet aspartam ökar risken att drabbas av en depression med 36 procent.
Cancer - Kvinnor som passerat klimakteriet och regelbundet dricker läsk har hela 78 procent större risk att drabbas av cancer i livmodern än kvinnor som inte gör det. Män som dricker en läsk om dagen ökar risken att drabbas av prostatacancer med 40 procent.
Viktökning - Personer som dricker två light-läsk om dagen har större midjemått än de som skippar bubblet, visar en studie där forskare följt läskdrickare under tio år.
Njursten - Den som dricker minst en läsk om dagen har hela 33 procent större risk att drabbas av njursten än den som istället släcker törsten med vatten.

Med facit i hand - vem sjutton vill dricka läsk och VARFÖR ge det till dina barn när det är du som har kunskapen? 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed